Al onze producten co2-neutraal geproduceerd worden
Wat u moet weten over onze houdbaarheid datum.
Volgens de EU wetgeving kunnen we een THT datum van 60 Maanden na het afvullen van onze producten geven.
We hanteren echter een houdbaarheidsdatum van 30 Maanden.
Ter Informatie: de meeste concurrenten geven een symbool met open potje en 24 Maanden (Na de eerste keer openen) maar je ziet niet wanneer het product is afgevuld, dus hoe oud het is. Je weet dus helemaal niet hoe oud de inhoud is.
Samengevat: onze producten kunnen zonder probleem minimaal 30 Maanden, of langer, na aangegeven houdbaarheidsdatum gebruikt worden!
De bijsluiter van onze murmeltiersalbe.
De fabrikant is wettelijk verplicht om bij de Murmeltierzalf cq olie te vermelden dat je na 3 weken smeren een aantal dagen niet mag smeren .Dit wordt geadviseerd omdat er misschien mensen zijn die allergisch kunnen reageren op de zalf cq olie. Maar bij de fabrikant als ook bij ons is er niks bekend dat er mensen zijn die hiervoor allergisch zijn.
Dus als u nergens last van heeft dan kunt u gewoon door blijven smeren!
Paraffine en siliconen: (uiterst interessant om te lezen)
Zijn afvalproducten (synthetische vetten) van de aardolie industrie. Ontzettend goedkoop en in grote hoeveelheden door de fabrikant te verkrijgen. Ze worden veel in de cosmetica als basis voor zalven/crèmes gebruikt. De crèmes zijn (eigenlijk) veel goedkoper dan die op natuurlijke basis, maar er zijn tal van dure, zeer bekende merken die op paraffine basis zijn. Ze hebben zeer veel nadelen voor de gezondheid van de huid. Ze leggen een film over de huid, die niet oplosbaar is met water. In het gunstigste geval breek je de film iets open tijdens het wassen. Je kunt het vergelijken met een plastic zak die strak over de huid ligt. Wat gebeurd er onder deze “plastic zak”? Eerst wordt het warm, te warm. Wie last heeft van verwijde bloedvaten, zal spoedig een verslechtering van de huid bemerken. Door overmatige warmtestuwing en overmatige bloedtoevoer in deze vaten worden de zwakke bloedvatwanden overbelast. Maar deze warmte zorgt ook voor sterke verdamping (door transpiratie) van de natuurlijke vochtigheid van de huid. Je kunt het vergelijken met een broeikast. Het water verzamelt zich onder de film, de hoorncellen (dode cellen) van de opperhuid zuigen zich met het nu rijkelijk voorhanden zijnde water vol en zien er vol en glad uit. Maar de dode cellen moeten niet de kostbare vochtigheid krijgen maar de levende cellen die eronder liggen. Als je dan de huid reinigt, vloeit de vochtigheid makkelijk uit de opengebroken film en de huid voelt zeer droog en trekkerig aan. Een goede hydraterende crème, die dieper in de huid trekt, kan nu op de uitgedroogde huid een licht kriebelen veroorzaken, dat vaak als zeer onaangenaam ervaren word. Een paraffine houdende crème daarentegen legt zich als een zachte zijdedoek op de huid en geeft een gevoel van kalmte en gladheid, ofschoon precies het tegenovergestelde gebeurd. Dit doet de crème natuurlijk niet alleen met de gezichtshuid maar ook met de handen (handcrèmes) en de rest van het lichaam. Als je over het gezicht voelt, zal dit altijd zacht aanvoelen, maar hoe het eronder uitziet, wordt vaak pas na enige tijd zichtbaar.
Maar dat is nog niet alles. Paraffine werkt uiterst comedogeen, wat betekend, ze veroorzaken (kunstmatige) mee-eters en kunnen zelfs acne en acne achtige ziektes veroorzaken. De typische comedonen die hierdoor ontstaan, zijn erg dik en oppervlakkig, laten zich makkelijk verwijderen en zitten graag op plekken waar gewone mee-eters normaal gesproken niet gauw ontstaan, zoals rond de ogen of direct op de lip.
Maar er gebeurd nog meer. Uit studies van een Zweedse Universiteit blijkt dat door de water-onoplosbare paraffine de Hydro-lipide film (een emulsie van water (Hydro) en vet (lipos), beetje bij beetje zwakker wordt en praktisch niet meer te herstellen is. De natuurlijke bescherming van de huid wordt steeds minder. De belangrijkste functie van de Hydro-lipide film is, als externe barriere te verdedigen tegen bacterien en schimmels. Na het stoppen met de paraffine rijke crème krijg je dan vaak een erg schilferige huid, en men denkt dat dit door de nieuwe crème komt. Een heel bekend voorbeeld van paraffine is de pot Vaseline.
Parabenen:
Alleen in onze lippenbalsem zit een kleine( minder dan 1%) hoeveelheid parabenen:
De kleine hoeveelheid parabenen die ze moeten gebruiken is omdat de Lippenbalsem in een Alu doosje zit, anders zou de balsem een verbinding aan gaan met de Alu waardoor je eventueel een Aluminium vergiftiging zou kunnen krijgen. Tevens als het blikje in de zon staat dan kan de balsem bederven en verdampen. Verder zit er in geen enkel product van ons parabenen !
Parabenen zijn een mix van chemische stoffen die gebruikt worden als kunstmatig conserveringsmiddel. In cosmetica zijn ze terug te vinden op de ingredientenlijst als: (methylparaben, propylparaben, butylparaben of benzylparaben). Ze kunnen in bepaalde gevallen een allergische reactie (eczeem) veroorzaken. Dit is vaak van milde aard, en bestaat uit roodheid, bultjes, zwelling, schilfering en jeuk. Het eczeem komt meestal voor in de hals, het gezicht, op de armen of handen en onder de oksels.
Etherische olie:
Aromatische, vluchtige olien gewonnen uit planten. Etherische olien of essentiele olien zijn de essentie of levenskracht van een plant.
Natuurcosmetica:
Over het begrip Natuurcosmetica wordt veel gesproken, vooral omdat veel fabrikanten dit begrip te pas en onpas gebruiken. Het is een trendy woord geworden. Maar aan natuurcosmetica zijn allerlei zeer strenge eisen verbonden. Natuurcosmetica zijn producten geproduceerd uit natuurlijke, plantaardige en minerale grondstoffen. Het voordeel van plantaardige olien is dat ze snel in de huid trekken en haar natuurlijke functie ondersteund. Deze grondstoffen moeten zoveel mogelijk uit biologische teelt komen. Voor de oogst en verwerking van deze natuurstoffen zijn wettelijk alleen fysieke, microbiologische of enzymatische methodes toegestaan. Gebruik van chemie is ten strengste verboden!
Absoluut verboden zijn:
- Paraffineolie, siliconenolie, vaseline
- Kunstmatige kleur-,geur-, en conserveringsstoffen
- Genetisch gemanipuleerde grondstoffen
- Geethoxyleerde grondstoffen
- Fenoxyethanol synthetische stoffen
De cosmetica-industrie die massaproductie draait, gebruikt wel deze ingredienten omdat ze goedkoop zijn. Maar ofschoon goedkoop gefabriceerd , lopen de prijzen van cosmetische producten sterk uiteen, vaak tot extreem duur.
Natuurlijke Parfum in onze producten.
In onze producten wordt een natuurlijk, biologisch parfum gebruikt. De geurstoffen worden verkregen uit bloemen, kruiden en fruit.
Dus uitermate geschikt voor mensen die allergisch zijn voor allerlei chemische geurstoffen.
Al onze producten voldoen 100% aan de voorschriften die door de EU worden gesteld aan kosmetische producten.
De CPNP-EU-Cosmetica-wet bestaat sinds Juli 2013 en is verplicht. Hier worden alle producten op eventuele schadelijke stoffen zeer streng gecontroleerd en mogen alleen in omloop worden gebracht als ze voldoen aan de EU-normen.
Zink
Onze producten bevatten geen Zink. Deze kunnen zonder problemen gebruikt worden door mensen, die geen zinkhoudende crèmes mogen gebruiken, omdat ze vaker in de MRI-scan moeten gaan.